22.4.13

Dah habis dah mencarut?

 Model bedak sejuk Pasca PRU13.

Salam bahagia buat pembaca yang budiman!

Pertama
Orang kata kalau rumah ditinggalkan lama, ada makhluk datang menumpang. Tak apalah kalau nak tumpang pun. Janji pandai guna elektrik dan air, pandai-pandailah bayar. Lainlah kalau kita hidup di bawah kerajaan Power, mungkin boleh dapat free. Tapi kita kena terima hakikat kita sekarang di bawah pemerintahan kerajaan Bagus. Ha ha!

Kedua
Orang kata kalau blog ditinggalkan lama, nanti bersawang. Mohon pembaca budiman yang datang semula ke sini untuk bawa penyapu sawang. Kita gotong-royong cuci sawang oke? Kalau tak puas hati, boleh keluar dari sini (baca: Malaysia). Ha ha!

Ketiga
Ini adalah kemunculan sulung gua selepas berbini. Gua ingat dulu nak bersara wajib lepas kahwin hari tu. Maklumlah nak jadi seorang suami dan seorang bapak yang berwibawa kepada agama, bangsa dan negara. Namun seiring pewajipan kerajaan Bagus menetapkan umur saraan kepada 60 tahun untuk sektor swasta, gua terpaksa akur.

Keempat
Gua memang suka membebel. Dulu sebelum kahwin gua membebel dekat sini. Lepas kahwin gua membebel dekat bini gua. Malangnya bini gua dah tak suka mendengar bebelan gua, so gua pun beralih arah untuk terus membebel di sini.

Kelima
Relevan lagi ke menulis kat blog ni? Ke kat sini je cukup dah? :)

Sekian, harap support!

Islam Agamaku, Malaysia Negaraku, I Love U.

20 comments:

ALIAAZUAN said... [Reply]

Kalau kat sini boleh bebel lama sket...

Anonymous said... [Reply]

tulis la panjang2 kat sini jen.
kat fb tazkirah pendek je. kat fb kalau status panjang rasa migren je nak membaca.

Anonymous said... [Reply]

lelaki mmg lebih kuat membebel rupanya. terbukti kau salah seorangnya. heh~

selamat pengantin baru.


rincatherine.blogspot.com

Anonymous said... [Reply]

Ini KaliLah kita kasi ubah! btw,
im living in the state of Kerajaan Power =)

~fam~ said... [Reply]

Salam bijen. Lama tak dengar cerita...
Tak semua orang ada fb, aku salah satunya.

Btw, dah jadi bapak ke? atau bakal?
:)

Bijen M. said... [Reply]

@ALIAAZUAN
Bebel seminggu dua kali jelah.
Bagi one shot punya bebelan.
Hu he!

Bijen M. said... [Reply]

@Tanpa Nama
Macam lagi best layan kat FB je?
Hik hik!
Tapi bergantunglah atas orang ye dak?

Bijen M. said... [Reply]

@Tanpa Nama
Pengantin lama dah Rin.
Dah nak jadi bapak.
Hehek.

Bijen M. said... [Reply]

@Tanpa Nama
Power Power!
Negeri gua duduk ni gelincir satu kerusi je dah jadi 50:50.

Bijen M. said... [Reply]

@~fam~
Salam.
Huhu.
Okelah gua main blog gak pasni insyaAllah.

InsyaAllah anak in making.
4 months ++.
:)

radzi taib said... [Reply]

Gua msg lu smlm sbb nk sih tulis entri la. Ade instinct. Mcm ade jodoh ni. Kah kah kah.

Bijen M. said... [Reply]

@radzi taib
Waa!
Memang ada jodoh ni.
Punyalah lama gua susah nak menulis.
Tapi hari ni gua berjaya menulis.

Bijen M. said... [Reply]

@radzi taib
Waa!
Memang ada jodoh ni.
Punyalah lama gua susah nak menulis.
Tapi hari ni gua berjaya menulis.

Syuhadah Azri said... [Reply]

Akhirnya #notasiku kembali! Selamat pulang~~~

Nurin Farhanah said... [Reply]

wah!!
dah lama aku tak baca blog kau
blog masih relevan, keep writing

aku dah tukar nama, guna nama betul

-cik paan-

kirim salam dekat bini kau

Bijen M. said... [Reply]

@Nurin Farhanah
Selamat teruskan membaca Cik Nurin Farhanah.
Heh heh heh!

Pencari Allah said... [Reply]

penulisan yang masih BERBISA Encik Bijen.hihi :)

Pisyek Kumar said... [Reply]

Ya!!! Hidup bijen!!!

siti fairos jaafar said... [Reply]

yay.. #notasiku kembali..
sila bebel di sini..
di fb sangat xbest baca panjang2..

dah scan ke belum? (lagi xdpt jawapan lagi tu nak tanya..haha)

PRU13 dah habis..masa untuk bekerja sekarang..heh!

Pembunuh Tanpa Bayang : said... [Reply]

aku fikir ada baiknya kau teruskan menulis disini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...