1.7.11

Kejutang!

Dalam bahasa Melayu tulennya, kejutan.

Oh maaflah dah lama tak update. Sibuk bergerak dari satu tempat ke satu tempat yang lain. Last sekali dekat India gua keluar 5 hari dekat Jahangirpuri, Delhi.

Kemudian masuk Bangladesh, memang payah nak cari internet. Tambahan pula kelajuan beliau seumpama siput. Kadang-kadang gua bersyukur dengan internet universiti tempat gua belajar dulu. Lu orang yang seuniversiti  dengan gua patut bersyukur dengan nikmat yang Allah SWT bagi tu. Jangan marah-marah ITMS lagi. Faham?

Gua baru habis keluar dekat Pabna, Bangladesh. Merentas sungai Jamuna. Pabna terkenal dengan hospital mental mega negara Bangladesh. Nanti gua cerita lagi.

Sekarang masa semakin suntuk. Gua ada kejutang sikit. Nanti gua kejutkang. Jaga diri elok-elok. Jangan nakal-nakal. Bebai!

Akhir kata, bila dah pergi negara orang maka tahulah lu orang apa itu erti bersyukur dengan apa yang ada di negara sendiri. Keamanan, kemakmuran dan keselamatan misalnya.

Salam sayang,
Bijen M.

1Umat; Akidah Didahulukan, Syariat Dimartabatkan.
Islam Agamaku, Malaysia Negaraku, I Love U.

18 comments:

Anonymous said... [Reply]

Dalam bahasa Melayu tulennya, kejutan.

Oh maaflah dah lama tak update. Sibuk bergerak dari satu tempat ke satu tempat yang lain. Last sekali dekat India gua keluar 5 hari dekat Jahangirpuri, Delhi.

fuad ansari said... [Reply]

terkadang2 siput agaknya lebih laju.. mungkin dalam hati2 orang di sana berkata2, lebih baik aku tulis dalam diari dari aku menaip di blog..

pandanglah orang yg lebih susah dari kita, mudah2an kita bersyukur..

cik_paan said... [Reply]

tunggu next cerita kau

Hidayatullah said... [Reply]

smoga Allah sebarkan hidayat asbab usaha tuan

Amin Baek said... [Reply]

pendek je entry nya tuan bijen?

haha

Anonymous said... [Reply]

tawajuh tuan...smpat lg men ternet..
fikir ummat

Hazwan Arif said... [Reply]

budak UTP dgn ITMS kdang2 dh jadi mcm musuh haha

~PENCHENTA~ said... [Reply]

Kejutan sangat! Bravo! Chalo betei!

MATAHARI said... [Reply]

baik-baik bro!

Afida Anuar said... [Reply]

itu lah,gua pakai streamyx yang dah laju ni pun complain... ada yang lagi susah rupanya...insaf2..tak nak complain dah..

kejutkang deh;)

buDAK keCIK said... [Reply]

rakyat m'sia tgh sibok dgn isu BERSIH!!

limauais said... [Reply]

salam bro.
ak tau ko xkan reply comment,tapi saja nk menempel kat blog ko kejap.
ko dh jumpe calon2 isteri ke kat sane tuh?hoho.

Wafi said... [Reply]

oh selamat pulang..

ikanlaga said... [Reply]

kejutang.

pencintabumi said... [Reply]

teringin sgt nk tgk negara org.. bila la dpt agknye...

Benrauf said... [Reply]

kejut tang mana?

Gadis Buah Delima said... [Reply]

nak kawen ke?


ok tat bai. xoxo

BLADE EDGE said... [Reply]

Assalamualaikum...



SELAMAT BERPUASA

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...