16.5.10

La tahzan.

Di sebalik kesedihan itu ada teguran keindahan.

5 comments:

Anonymous said... [Reply]

salam,
okeh yg ni paling ringkas, paling bermakna, paling saya SUKA!!
okeh, ce mr bijen bg contoh situasi..

Bijen M. said... [Reply]

Eh.
Lupa dah ni pasal apa.
Ha ha ha.
Jap try ingat.

Oh, bila kita ditimpa musibah.
Cuba kita muhasabah balik.
Apa yang dah kita buat.
Kalau kita cari, insyaAllah kita tahu sebenarnya Allah SWT sayangkan kita.
Lalu dia menegur kita.
Dan kita akan merasa gembira.

Anonymous said... [Reply]

okeh, i got the point..
ini mengingatkan saya pd 1 kejadian yg berlaku pd sy sendiri.dulu sy ke kelas pakai jeans ngn kemeja. masa 2 pada sy jeans dan kemeja adalah biasa. dan kebnyakan student lain pun pki cam tu jgak, even my friends. dlm nak berjln ke kelas,sy bertiga dgn kwn2 sy disekat oleh sorg ustaz.pendekkan cerita, sy disaman sbb pki jeans ngn kemeja(xmengikut sahsiah rupa diri katanya). okeh malu sgt2 kt kwn2 smpai xtau nak letak muka kt mane. honestly sy mmg nangis, sbb xexpect kejadian tuh.dtg rasa marah pd ustaz tu for the fact that rmi lg yg pki lg seksi dr saya, kenape dorg xkena?
dr situ, sy terfikir,ALLAH sayangkan sy, sbb tuh ALLAH dtgkan ustaz tuh untuk tegur sy.beruntungnya sy ditegur oleh ustz tuh, mmg malu sgt2 tp sbb malu tu la saya berubah. skrang sy xpki mcm tu dah. baju kurung adalah pakaian rasmi sehari2
kdg2 sy terfikir, kalo la ustaz tuh xtegur, smpai skrg sy akan pakai jeans n kemeja yg ketat tuh kan? indah dan nikmatnya teguran dr ALLAH tuh..
Alhamdulillah, ALLAH pilih saya untuk ditegur hari tuh..syukur..
sory mr bijen, rasa mcm sy plak yg nak bt entry kt cni..huhu

Bijen M. said... [Reply]

Great, alhamdulillah.
I'm happy for you.
Allah SWT tu baik kan?
:)

As said... [Reply]

Allah sangat-sangat baik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...